Πασχαλινό πρόγραμμα για το σπίτι!


Ενα πρόγραμμα με τα όσα πρέπει να γίνουν αυτές τις άγιες μέρες.Ακολουθήστε το και αποφύγετε μ 'αυτόν τον τρόπο τον πανικό του τρέχω-και-δεν-προλαβαίνω.
Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ
Καθαριότητα ΤΟ καθάρισμα ΤΟΥ Σπιτιού πρέπει ΝΑ τελειώσει ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ημέρα. Για να γίνουν όλα με τον καλύτερο τρόπο, χρειάζεται σύστημα. Για να μην τρέχετε και δεν φτάνετε, στρώστε στη δουλειά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Βέβαια, μη διανοηθείτε να σηκώσετε και τα χαλιά ή να ασπρίσετε τα εξωτερικά του σπιτιού. Αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα, αφήστε το για μετά το Πάσχα.
Μ.ΤΡΙΤΗ
Ζύμωμα Αλεύρια, φρέσκο ​​βούτυρο, αρωματικά ... Είναι η μέρα που πρέπει να γίνουν τα κουλουράκια. Εννοείται πως σωστό είναι να έχετε ψωνίσει όλα τα υλικά από την προηγούμενη εβδομάδα, ούτως ώστε να ξεκινήσετε νωρίς με το ζύμωμα. Και επειδή οι ​​παραδοσιακές συνταγές είναι πολλές, καλό είναι να ξέρετε και τη συνταγή που θα ακολουθήσετε, για να μην μπερδευτείτε τελευταία στιγμή.
Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ
Καινούργια Ρούχα ΤΗ Μέρα ΑΥΤΗ Η. Παράδοση ΔΕΝ αναφέρει κάποιες ιδιαίτερες δουλειές, γι 'αυτό ίσως είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να ψωνίσετε ρούχα. Το πατροπαράδοτο έθιμο, άλλωστε, θέλει το βράδυ της Ανάστασης να φοράμε και εμείς οι μεγάλοι «τα καλά» μας. Βέβαια, εσείς μπορείτε να κλείσετε και άλλες εκκρεμότητες, όπως να δείτε τα βαφτιστήρια σας (μην ξεχάσετε την παραδοσιακή λαμπάδα και τα παπούτσια).
Μ.ΠΕΜΠΤΗ
Κόκκινα Αυγά Βάφονται πρωί πρωί. Υπάρχει μια παράδοση σύμφωνα με την οποία η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι καινούργια. Δεύτερη σημαντική δουλειά της μέρας είναι οι κουλούρες και τα τσουρέκια.Οι λαμπριάτικες κουλούρες ζυμώνονται με λάδι, αμύγδαλα και γλυκάνισο. Οι παραλλαγές είναι πολλές. Αν έχετε βρει τη συνταγή που θα ακολουθήσετε, θα γλιτώσετε σημαντικό χρόνο.
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τελευταίες Αγορές ΣΗΜΕΡΑ κανεις ΔΕΝ πλησιάζει ΣΤΗΝ Κουζίνα ΚΑΙ Ειδικά ΓΙΑ μαγείρεμα. Το φαγητό είναι πρόχειρο και ελάχιστο, ώστε να προετοιμαστούμε ψυχικά για τον Επιτάφιο. Οι νοικοκυρές επομένως ανακτούν δυνάμεις για το τραπέζι της Ανάστασης και της Λαμπρής. Το απόγευμα, που τα καταστήματα είναι ανοιχτά, αγοράστε όλα τα απαραίτητα για να μη χρειαστεί να τρέχετε τελευταία στιγμή, το Σάββατο.
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ
Μαγειρίτσα Η. Μέρα ΑΥΤΗ περιλαμβάνει προετοιμασίες ΓΙΑ ΤΟ αναστάσιμο Γεύμα ΑΠΌ ΤΟ νωρίς πρωί. Λαχανικά και εντόσθια πλένονται, πίτες φτιάχνονται και γενικώς επικρατεί χαρούμενος αναβρασμός. Η μέρα είναι αφιερωμένη στις δουλειές της κουζίνας, ιδίως αν ετοιμάζετε γεύμα για αρκετά άτομα, γι 'αυτό μη διανοηθείτε να κάνετε παράλληλα και κάτι άλλο. Θα χάσετε πολύτιμο χρόνο, που θα είναι εις βάρος σας.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Αρνί Στη σούβλα αρνί ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ Κοκορέτσι ετοιμάζονται ΜΕ ΔΥΟ χίλιους τρόπους, είτε στο φούρνο είτε στη σούβλα, ανάλογα με την περιοχή και το έθιμο.Όπως και να 'χει, η προετοιμασία του αρνιού θέλει χρόνο και φροντίδα σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος, πράγμα που συνεπάγεται άλλη μια μέρα γεμάτη ένταση για τις νοικοκυρές. Για να γίνουν όμως όλα με ηρεμία και για να ευχαριστηθείτε κι εσείς όσο οι υπόλοιποι, μην αναλάβετε όλες τις δουλειές. Ζητήστε βοήθεια από τα υπόλοιπα άτομα που θα συμμετάσχουν στο τραπέζι.Μην ξεχνάτε ότι είναι μέρες χαράς για όλους, άρα και για σας.Πάντως, καλύτερος τρόπος να περάσετε την ημέρα ξεκούραστα είναι να ζητήσετε από τους άντρες της παρέας ή της οικογένειας να αναλάβουν το ψήσιμο . Να είστε σίγουρες ότι θα το χαρούν και οι ίδιοι. Απαραίτητο συμπλήρωμα, το καλό κόκκινο κρασί και η μουσική.

Σχόλια